Cheesecake drama (cu Nutella)

 Astăzi m-am pornit hotărâtă spre centru Clujului, să văd cel mai mare cheesecake din România, activitate susținută în cadrul zilelor Orașului. Strada Kogălniceanu era plină de tarabe în stânga și-n dreapta, și oameni cât cuprinde;care de care mai veseli și curioși.

 Înainte de standurile de mâncare erau binecunoscutele obiecte handmade,alături de oale, străchini, vase de lut și linguri de lemn, tincturi, siropuri, dulcegării, cele mai drăguțe trăistuțe, și multe altele. 






 Eu ador cheesecakeul, e deșertul meu preferat, și doar gândul că  voi vedea "atâta" prăjitură, îmi făcea genuchii să se-nmoaie. Din păcate am rămas cu gândul și cu pofta, deoarece am ajuns prea târziu. Dar am văzut feliile ce se plimbau de colo'n colo, și tare bine arătau;și nici rele nu cred că erau.

 Mai jos va las cu o rețetă de cheesecake, inspirată de Pinterest, gândită într-o duminică.  
  
  
 Ai nevoie de: 
  •  500gr cremă de brânză 
  •  100gr zahăr pudra 
  •  200ml frișcă lichidă 
  •  50gr unt 
  •  150gr biscuiți 
  •  2-3 linguri Nutella 
  •  napolitane vieneze 
  •  esența de vanilie 

  1.  Biscuiți se sfarmă: ori îi dai prin blender, ori îi pui într-o pungă,o învelești cu un prosop și îi bați bine. Se amestecă cu untul topit și apoi se presează pe fundul tăvii. Dacă vreți un blat mai gros, dublați cantitatea de biscuiți și unt. Se pune la frigider.
  2.  Într-un castron se pune crema de brânză și se bate cu mixerul pentru 2 -3 minute. Se adaugă frișcă lichidă, zahărul și câțiva stropi de esența  de vanilie și se bate bine bine, cam 5 minute 
  3. Jumătate de compoziție se întinde peste blatul de biscuiți, iar cealaltă se amestecă cu Nutella și se adaugă și ea. Se da la frigider pentru 3 ore, sau peste noapte.
  4.  Când vrei să îl servești, ia napolitanele vieneze și pune-le în jurul tortului. Eu am luat niște Nutella și am întins-o ușor pe deasupra, apoi am răsturnat toate firmiturile ce rămas în punga de napolitane, 
  
 Ia-ți prietenii și îndulciți-va. 


Labels: , , ,