Cu toate că Ziua Internațională a Hummusului a cam trecut, eu tot am rămas cu pofta! M-am pus pe făcut unul rapid; nu îți ia mult timp, și nici nu are nevoie de prea multe pregătiri.Ei, tot secretul știi care e? Tahini. Hummus înseamnă năut, iar denumirea completă a acestui fel de mâncare este ḥummuṣ bi ṭaḥīna (hummus cu tahini)
Tahini este o pastă de susan, foarte foarte simplu de făcut acasă pe care o poți folosi și în dressinguri, știr fry uri, pește, și cam peste tot unde ar merge susan.Ce conține? Ulei și susan:
Pentru o jumătate de cană de tahini, ai nevoie de:
- 100gr susan
- 3 linguri ulei (măsline sau floare soarelui, dar nu extra virgin)
Semințele de susan se pun în procesor și se adaugă puțin câte puțin uleiul. Dacă dorti o aromă mai intensa puteți să le prăjiți într-o tigaie pentru 5 minute, să le lăsați să se răcească și apoi să le puneți în procesor. Și gata'i tahiniul .
Pentru un castronel de hummus ai neoie de:
- o conservă 400gr năut
- 3 linguri zeama din conserva
- 3 linguri ulei de măsline ( extra virgin de preferabil)
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe tahini
- sare
- pătrunjel și paprika pentru decor
1. Ingredientele se amestecă într-un blender sau procesor. Dacă doriți să iasă pasta mai fină, se pune întâi boabele și după ce sunt bine amestecate se adaugă restul ingredientelor.
Se pune în centrul mesei alături de lipii, și se servește cu voie bună alături de prieteni.
Labels: aperitiv, finger, garnitura, naut, rapid, zblog