Stir fry cu tăiței din legume

 Recent, în viața mea a apărut un lucru nou și încet, încet și-a făcut culcuș în sertarul de unstentile. Da, este un julienne peeler.  Tot văzusem diferite unelete, mandoline, mașinării pentru a tăia legumele în fâșii subțiri și într-un final am devenit fericita posesoare a unuia. Îl găsești în magazine de menaj la un preț foarte accesibil (aprox. 10 lei).  L-am folosit pentru rețeta de mai jos, și ce munatie a ieșit! De vară ușor, merge și rece. Eu zic musai să-l încercați.

 Pentru un cuplu aveți nevoie de:




  1.  Se taie morocovul, vânăta, dovlecelul, varza, ceapa si  bețișoarele de surimi în fâșii subtirii. Ghimbirul și usturoiul se toacă mărunt, mărunt. Recomand ghimbirul să fie dat prin răzătoare.
  2.  Într-un castron se amestecă sosul de soia cu zeama de lămâie și zahărul. 
  3. Se încinge un wok, sau o tigaie încăpătoare. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se lasă să aromatizeze uleiul pentru un minut.
  4.  Apoi se adaugă morcovul și varza. După 2 minute se adaugă restul legumelor și se învârte bine. Se lasă pe foc câteva minute (legumele nu trebuie să fie tari, dar totuși crocante) 
  5. Se adaugă amestecul cu sosul de soia, se învârte de două ori și se ia de pe foc. Se potrivește de sare și se presoară susan.  



 Dacă vrei un sos mai lipicios, adaugă o linguriță de amidon (diolvat în o lingură de apă) în sosul de soia.

Labels: , , , , , , , ,