Salată cu rucola si mere

Combinaţia sună un pic dubios.. dar ce ai spune dacă aş menţiona caşcaval, muştar şi praz? Inspirată de clasica salată Waldrof, şi presată de lipsa nucilor am întocmit salată de mai sus, şi din una în alta am ajuns să o mănac în fiecare seară. Are un gust foarte interesant, complex şi merge cam pe lângă orice.

Pentru doi porumbei ai nevoie de:

  • o mâna, două de rucola
  • 1 măr
  • 4 cm praz
  • 20-30 g caşcaval afumat 
  • 2 linguriti zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lingură ulei de măsline ( chiar două) 
  • 1/2 linguriţă miere




  1. Se spală mărul, şi se taie bastonaşe. Prazul se taie rondele şi se amestecă cu rucola şi mar
  2. . Cu ajutorul unui curatator de legume se fac câteva fâşii de caşcaval subţirii şi se adaugă în salată.
  3.  Uleiul se amestecă cu zeamă de lămâie, muştarul şi mierea până când se obţine o emulsie. Se adaugă peste, şi se serveşte.
  4. S'aveţi poftă.


NewerStories OlderStories Home

0 comments:

Post a Comment