Salată de cous cous cu ou, bacon crocant și ardei iute

 A devenit mic dejunul meu preferat. Practic este o salată bulgărească cu cous cous și mici artificii, care te va pregăti pentru o zi lungă. Pentru cous cous, recomand să fie înmuiat în supă de pui/legume (la cubuleț) deoarece îi va da o "dimensiune a aromei". Iar dacă nu l-ai gătit până acum, să nu-ți fie frică;  trebuie doar să ai grijă să nu pui prea multă apă. Ah.. și  încă ceva : cumpărați măsline cu sâmburi (sunt mult mai aromate) și scoateți sâmburele strivindu-le cu mână.




 Pentru 2 porumbei ai nevoie de:





  1.  Într-o tigaie fără ulei se pune baconul, și se lasă la foc mic până când acesta devine crocant. Se scoate pe o farfurie și se sfarmă  cu mâna. 
  2.  Într-un bol se pun cam 3 -4 linguri de cous cous și se acoperă cu apa/supă (cam 1 deget deasupra cous cous-ului). Se acoperă și se lasă la înmuiat cam 5 minute.  
  3. Roșia și feta se taie cubulețe, ceapa peștișori. Castravetele se tăie în două, pe lungime. Folosind o lingură, se scot semințele, apoi se feliază. (Ajută salata să nu fie apoasă) 
  4. Se amestecă legumele cu cous cous, sare, piper, oregano, uleiul de măsline și  zeama de lămâie.
  5.  Ouăle se prăjesc cam 2 minute, având grijă ca gălbenușul să fie moale. Se pune ochiul pe deasupra, se presoara cu bacon și ardei iute feliat. Poftă bună! 
 

Labels: , , ,