Vinete chinezeşti

Dacă îţi plac vinetele şi mâncarea chinezească, reţeta de mai jos e perfectă. Dacă e pentru prima oară când foloseşti sos de peşte, să nu te sperii de mirosul lui, şi în acelaşi timp să nu fii prea generoasă cu el. O linguriţă va aromatiza mâncarea, fără mirosul supărător sau vre-un gust înţepător.



Pentru 2 persoane ai nevoie de:






  1. Vinetele se taie rondele, cam 1 cm grosime. Dacă beneficiaţi de timp, puneţi feliile într-o sită, presarati-le cu sare, apoi acoperiti cu o farfruie grea şi lăsaţi-le la scurs aproximativ 30 de minute.
  2. Într-o tigaie încinsă se pun vinetele şi se prăjesc cam 1-2 minute (pe ambele părţi)  Spre sfârşit se adaugă şi usturoiul tocat mărunt. Apoi, se adugă cam 1/3 cană de apă. 
  3. Într-un bol se amestecă sosul de soia, cu cel de peşte,zahărul şi amidonul. AmiDounul poate fi amestecat cu o lingură de apă înainte pentru a nu formă cocloase. 
  4. Când apa aproape a scăzut de tot, se adaugă sosul şi se amestecă bine până când se îngroaşă. Dacă doriţi se pot presăra ardei iuţi şi o linguriţă de ulei de susan. 


S'aveţi poftă.

Labels: , , , ,