Idei pentru mic dejun: Omletă cu spanac, ciuperci si ricotta

Pentru un mic dejun ca la cate recomand omleta de mai jos. E ceva mai complicată decat your average omlette, dar dacă se întâmplă să te trezești mai devreme într-un weekend, și să nu poti adormi la loc, scoate telu și apucă-te de gătit. Să nu te sperii de usturoi, nici nu îl vei simți! El va intesifica aroma spanacului.

Eu în loc de ciuperci proaspete am folosit ciuperci uscate. Au o aromă mult mai puternică și mi-s tot timpul la îndemână. Voi scrie un post în care vă voi împărtăși dragostea mea pentru acest mic ingredient care salvează multe feluri de mâncare.

Pentru o omletă sper delicioasă ai nevoie de:


  1. Cuburile de spanac congelat se pun într-un bol cu apă călduță. După 10 minute, apa se scurge, iar cuburile se strâng în mână pentru a elimina apa; sau mai simplu:le scurgi într-o sită fină. 
  2. Intr-un castron se amestecă oule cu sare, piper si 1/4 linguriță de busuioc
  3. Se încinge untul in tigaie. Usturoil zdrobit se prajeste la foc mic, împreună cu spanacul si ciupercile tăiate mărunt.
  4. După 3 minute se toarnă și ouăle. Se lasă la foc mic, până când suprafața omletei este închegată. 
  5. Se întinde o lingură cu vârf de ricotta peste jumătate din omletă, apoi se împaturește în patru (în tigaie) și se servește.  S'aveți poftă dragilor!

Labels: , , , , , ,