Pentru un mic dejun ca la cate recomand omleta de mai jos. E ceva mai complicată decat your average omlette, dar dacă se întâmplă să te trezești mai devreme într-un weekend, și să nu poti adormi la loc, scoate telu și apucă-te de gătit. Să nu te sperii de usturoi, nici nu îl vei simți! El va intesifica aroma spanacului.
Eu în loc de ciuperci proaspete am folosit ciuperci uscate. Au o aromă mult mai puternică și mi-s tot timpul la îndemână. Voi scrie un post în care vă voi împărtăși dragostea mea pentru acest mic ingredient care salvează multe feluri de mâncare.
Pentru o omletă sper delicioasă ai nevoie de:
- 1 sau 2 cuburi de spanac congelat (sau și mai bine, proaspăt dacă ai la îndemână)
- 3 oua
- 1 cubuleț de unt
- 1 cățel mic de usturoi
- 3 -4 ciuperci uscate hidratate pentru 10 minute în apă
- sare, piper, busioc
- 1 lingură ricotta
- Cuburile de spanac congelat se pun într-un bol cu apă călduță. După 10 minute, apa se scurge, iar cuburile se strâng în mână pentru a elimina apa; sau mai simplu:le scurgi într-o sită fină.
- Intr-un castron se amestecă oule cu sare, piper si 1/4 linguriță de busuioc
- Se încinge untul in tigaie. Usturoil zdrobit se prajeste la foc mic, împreună cu spanacul si ciupercile tăiate mărunt.
- După 3 minute se toarnă și ouăle. Se lasă la foc mic, până când suprafața omletei este închegată.
- Se întinde o lingură cu vârf de ricotta peste jumătate din omletă, apoi se împaturește în patru (în tigaie) și se servește. S'aveți poftă dragilor!
Labels: branza, mic dejun, omleta, oua, ricotta, vegetarian, zblog