Pui chinezesc cu lămâie

Lipicios, dulce-acrișor numa' bun de împărțit cu persoana draga. Nu ai nevoie de skill, ci doar de 20 de minute in bucătărie. Pentru supa de pui, eu am dizolvat jumătate de cubuleț instant intr-o cană de apa caldă.

Pentru un cuplu ai nevoie de:
  1. Se taie puiul fâșii cât degetul. Se bate oul cu o linguriță de sos de soia, si apoi se adaugă si fășiile de pui și se amestcă bine. 
  2. Acum ai două opțiuni: ori adaugi  3 linguri de amidon si amesteci bine bine totul până cand puiul este acoperit de combinația ou-amidon, (care sincer nu este cea mai plăcută vizual) ori pui amidonul intr-o pungă adaugi puiul si scuturi bine.
  3. Se prajeste puiul cam 10 minute in baie de ulei. 
  4. Într-o tigaie se prăjeste ghimbirul, se adaugă supa, coaja rasă de lămâie și sucul. Se lasă ca 5 minute sa fiarbă.
  5.  Se adaugă mierea si 2 lingurițe de amindon dizolvate în apă si se lasă să se îngroașe.
  6. Se pune puiul prăjit se amestecă de două ori și se servește!










Labels: , , , ,