Pește în aluat de bere cu 3 ingrediente

Ai nevoie doar de 3 ingrediente pentru a face minunăția asta: pește, făină și bere + alte câteva condimente care sigur se găsesc în cămara oricui. Aluatul este foarte crocant, peștele ți se topește în gura și lămâia îi ofera un pic de aciditate. Eu am folosit file de cod, dar orice pește ușor făra oase bineînteles, este bun. Aș evita somonul, este gras și în combinașie cu aluatul nu va fi chiar o gustare așa light.

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

  1. Peștele  se taie fâșii cam de 2 - 3 cm lățime.
  2. Într-un bol se amestecă două linguri de făină cu un praf de sare și piper. Se adaugă treptat bere și se amestecă cu o furculiță sau un tel, până când capătă consitența iaurtului de băut. Sa fie fluid.
  3. Peștele se tavălește prin făină, apoi prin aluatul facut, se scutură bine și se prajețte in baie de ulei cam 3 -5 minute, pănă când aluatul devine auriu. Se scot și se servesc alături de felii de lămâie

Labels: , , ,