Cartofi noi trași în unt, cu mărar

Un prânz de vară cald și ușor. Sincer, nu prea am fost o mare fană a mărarului având în vedere că a mea mamă dragă îl punea în toate mâncărurile. Da, chiar toate! Supe, ciorbe, tocănițe și să nu mai zic de salate. Și uite că, după o (bine meritată) pauză de mărar, cumva m-a prins o poftă nebună. Și l-am redescoperit prin acești cartofi simpli, ce cu siguranță îți vor aminti de zilele de vară petrecute la bunici.


Alături de ei trebuie o salată verde clasică: o ridiche mare si o ceapă verde, tăiate julienne  și o căpățână de salată verde, mărunțită cu mâna, cu puțină sare, ulei și oțet.

Pentru a face o tigaie de cartofi ai nevoie de:

  • 600gr cartofi noi
  • un cubuleț de unt
  • 2 linguri de ulei de masline (normal sau extra virgin, dacă îți place gustul ușor amărui)
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper
  • marar proaspăt
  1. Cartofii se spală bine în apă rece (nu se curăță de coajă) și se pun la fiert în apă cu sare. (La 2 litri de apă eu pun o linguriță de sare).
  2. După un sfert de oră testează cu o fuculiță dacă cartofii sunt gata. Se strecoră și se lasa aburind cîteva minute.
  3. Într-o tigaie se încinge uleiul de masline la foc mic, și se adaugă cei doi cătei de usturoi zdrobiți ușor cu lama cuțitului. Se lasă un minut pentru a aromatiza uleiul, apoi se adaugă cartofii.
  4. Se învârt bine in tigaie pentru un minut, două, apoi se adauga untul. 
  5. Se mai lasă un minut , se adaugă sarea piperul si mărarul și se servește.





NewerStories OlderStories Home

0 comments:

Post a Comment