Te îndoiești ca nu poți face un prânz in aproximativ 10 minute? Pff. Înseamnă că nu ai încercat rețeta de mai jos. Poate nu este cea mai renumită combinație, dar te asigur ca vei fi (cel puțin!) surpins/ă de cât de bine merg împreună. Eu am folosit creveți cruzi congelați.Îi găsești la Lidl, la raionul de produse congelate pentru aproximativ 17 lei.
Ca mod de preparare, poți să îi arunci direct in tigaie, dar eu prefer să îi las la dezghețat in apă (foarte) rece 10 minute, sau sub jetul de apă 5 minute.Cea mai recomandată metodă este bineînțeles aceea de a-i lăsa în frigider, dar durează.
Data viitoare voi încerca cu fasole grasă, acele "butter beans" care cred ca îi va oferi o textură mult mai plăcută.
Pentru un prânz în doi ai nevoie de:
- 500 -600 gr fasole albă gata fiartă (Aproximativ 2 conserve)
- 4 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 3 căței de usturoi
- o ceapă verde
- aproximativ 12 creveți
- o linguriță de unt
- 1 lingură de muștar
- jumătate de lime (se poate înlocui cu lămăie)
- sare, piper
- Fasolea se scurge si se trece prin repetate jeturi de apă.
- Intr-o tigaie, la foc mic se pune uleiul de masline impreuna cu 2 căței de usturoi pisati si ceapa verde taiat mărunt. Se lasă cam un minut două la foc mic, pentru a aromatiza uleiul. Usturoiul nu trebuie sa se facă maroniu!
- Intr-un bol se pun fasolele, se toarnă uleiul cu usturoiul si ceapa alaturi de o linguriță de muștar. Se potrivește de sare si piper si se adauga zeamă de lime dupa gust.
- În aceiași tigaie se încinge untul alaturi de usturoiul pisat si se adaugă creveții. Se gătesc până când au o culoare opacă. Câteva minute.
- Se asează peste salata de fasole și se presoară piper proaspăt măcinat, alături de o felie de lime.
- Poftă bună s'aveți!
Labels: creveti, fasole, fructe de mare, pranz, principale, salata