PinterTEST - Zucchini stir-fry

Daca ai intrat măcar o data pe Pinterest ești familiar cu rețetele ce conțin zucchini pasta. Nu ai cum să te ascunzi de ele. Și să nu mai vorbim de bine cunoscutele paste de zucchini cu sos de roșii, rețeta raw vegan ce a facut înconjurul internetului. Am ales altă rețetă ce tot îmi face cu ochiul: Zucchini stir-fry. E rețeta de aici fara trei sferturi din ingrediente.
Rezultat? DELICIOS
A devenit cina mea preferată! Nu iti ia mai mult de 10 minute, asta incluzând și curățenia din bucătărie. Și dacă îți ia mai mult... faci ceva greșit.. foarte greșit.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 2 dovlecei zucchini medii
  • 1 ceapa medie
  • 3 căței mari de usturoi
  •  aprox 1 linguriță de ghimbir ras (este la fel de bun și cel măcinat)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 linguriță miere (sau zahar)
  • 2-3 linguri de ulei (nu folosiți ulei de masline)
  • 1 lingurită semințe de susan



  1. Se iau dovleceii și se fac spaghete cu ajutorului unei mandolinejulienne peeler sau a unui spiralizer care de fapt este o ascuțitoare pentru legume. 
  2. Ceapa se taie julieene, usturoiul mărunt iar sosul de soia se amestecă foarte foarte bine cu mierea. Dacă se folosește zahăr, încălziți amestecul (ajută zahărul sa se topească)
  3. Se incinge uleiul și se adaugă ceapa. Se lasă sa se prăjeasca pentru aproximativ 3 minute sau până se înmoaie puțin.
  4. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se se prăjec pentru jumătate de minut.
  5. Se adauga pastele de zucchini si se amestecă bine. Se prajesc aproximativ 2 minute, învârtind bine
  6. Se servesc presărați cu semințe de susan. 





NewerStories OlderStories Home

0 comments:

Post a Comment