Trebuie să recunosc ca nu sunt (sau mai bine zis nu eram) fană salate. Am mâncat de prea putine ori o salată care să mă dea pe spate și să ma sature în același timp. Așa că am zis pas..până acum. Cum vara s-a așezat parcă prea bine, temperaturile tot cresc și inevitabil, oricât de mult ți-ar placea, nu mai intră mâncarea calda. Ai nevoie sa te răcorești,Și uite că intr-o dimineață de genul am încropit salata de mai jos. Și am facut-o a doua și a treia zi. Este numai bună de luat la pachet la muncă, sau la picnic sau ... Știi ceva? E bună oricând. Așa că fă bine și răsfață-te cu o salată mâine la munca.
Pentru un lunchbox ai nevoie de:
- aprox 30 grame de spanac baby(o treime dintr-un pachet de 100 de grame)
- 1 castravete mediu
- 1/3 dintr-un ardei gras
- 5-6 masline negre
- aprox 30 grame de brânză feta
- 1ou
- 80gr (conserva mica) de ton
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de ulei de masline extra virgin (sau normal)
- zeamă de lămâie după gust
- sare
- Oul se fierbe tare. În acest timp se spală toate legumele.
- Castraveții se decojesc, se taie în doua pe lungime, și cu o lingură se scot semnițele. (Ca aici)Apio se taie feliuțe.
- Ardeiul gras se taie feliuțe lungi și subțiri, apoi feliuțele se taie în jumătate.
- Se amestecă frunzele de spanac cu castravetele și ardeiul gras, se adaugă maslinele, brănza fet tăiată cuburi, alături de tonul scurs și oul tăiat in patru.
- Se amestecă mierea, muștarul și uleiul de măsline până se obține o emulsie. Se adaugă sare dupa gust și puțină zeamă de lămâie.
Labels: castraveti, lunchobx. pachet, miere, mustar, pranz, principal, salata, ton, zblog