M-am trezit dimineață cu o poftă de a fi la mare. Și imediat mi-am amintit de uriașele sandwichuri de la bodega din Vama de pe colt. Sigur o știi, acolo unde oricând este coadă. Are și un nume: "La botul calului". Așa că recomand măcar intr-o dimineață să încerci mic dejunul de mai jos. Dacă ești mahmur, cu atât mai bine. Nu am avut o baghetă mare și nicidecum o presă de sandwhicuri, dar cu ceea ce am găsit prin frigider am încropit două sandwchiuri delicioase.
Aai nevoie de:
- 2 ouă
- 1 linguriță iaurt
- 2 linguri de ulei
- 6 felii de bacon taiate subțiri (mă refer la alea străvezii)
- 4 felii de pâine
- 2 frunze de salată
- ketchup și maioneză
- sare, pipe
- Se bat ouăle cu lingurnța de iaur, sare și piper.
- Se încinge uleiul și se face omleta la foc mic. Foarte mic! Ideea e sa nu fie maronie (prăjită)
- Se pune pe o farfruie la răcit și în aceiși tigaie se prăjesc feliile de bacon 1-2 minute până când sunt ușor crocante. (Dar nu foarte)
- Puteți prăji fellile de pâine, eu am preferat să nu o fac. Se pune omleta, 3 felli de bacon și ketchup și maioneză după gust. Se adaugă salata și se servește!
- Poftă bună!
Labels: bacon, dejun, oua, paine, sandwich, vama, vama veche