Vânătă la cuptor cu iaurt, usturoi și mărar

Uite o idee pentru o cină de vară. Preparea ei durează în jurul a 40 de minute, maxim o oră. Dar știi care e partea cea mai bună? Că nu trebuie sa stai sa o păzești. Ai dat-o la cuptor si poți sa faci altceva. Și este atât de gustoasă! Ah, și nici nu ai nevoie de multe ingrediente. O oprire la aprozar si poți da fuga acasă sa faci minunăția asta.



Ai nevoie de:
  1. Se spală vânăta bine, apoi se taie evantai. Felii groase de cam vre-o 2 cm, care sunt ținute de capătul vinetei. Apoi feliile se înțeapă de multe ori cu o furculită.
  2. Se unge bine deasupra și între felii cu ulei de măsline. Se pune într-o tavă pe o hârtie de copt.
  3. Se dă la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 - 45 de minute. La jumătate intervalului se scoate si se mai unge cu puțin ulei.
  4. Intr-un castron se amestecă iaurtul cu o lingură de ulei de măsline, usturoiul zdrobit și puțină sare. 
  5. Se scoate vânăta și se lasă cam 5 minute să se răcească înainte de adăuga sosul de iaurt și mărarul.
Poftă bună!

Labels: , , , , , , ,