Ruladă de pui cu spanac și ceapă

De ai un pipet de pui în frigider și te-ai săturat de șnițel și fâșii de pui pane, încearcă o ruladă de pui. Sună complicată, dar nu e..și arată într-un mare fel. E bună de servit când ai prieteni la msă și nu ai vrea sa faci un ceaun de mâncare, dar nici să stai câteva ore în bucătarie. Alături am făcut un piure de ciuperci și niște morcovi super speciali, rețete ce le voi pune în curând. Mai jos ai rețeta explicată și poze cu fiecare pas așa că poți să te apuci de treabă.



 Pentru 2 persoane ai nevoie de:
  • 300gr piept de pui
  • 3 bucăti de spanac congelat (frunze)
  • 1 ceapă medie
  • 1 găt de vin roșu
  •  2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurița de zahăr
  • 50 grame de grana padano (sau orice altă brânză cu un gust puternic cedar maturat, stilton, cașcaval afumat
  • sare, piper 
  • mărar, opțional 
  1. Pentru umplutură se taie ceapa peștișori și se caramelizează într-o tigaie la foc mic. Se adaugă un praf de sare. După aproximativ 5 minute, sau când ceapa capătă o culoare maronie se adaugă zahărul și vinul rosu și se mai lasă 2 minute. Se adaugă spanacul congelat, și se amestcă bine până cand acesta se gătește. Se poate adauga puțină apă dacă este nevoie. 
  2. Se ia pieptul de pui, se taie în jumătate, pe lungime (dar nu complet) astfel incât să ai o bucată întreagă de aproximativ aceiași grosime. Se pune între 2 folii de prospețime și se bate bine și unfiorm.
  3. Lăsând folia dedesubt, se sărează și se piperează pieptul de pui. Se adaugă umplutura și alături de brânza rasă. Se lasă puțin spatiu la margini și în capăt, Se rulează în folia de prospețime strâns. Se mai strange și din capete petru a avea un rulou frumos și compact. 
  4. Dacă se dorește să se fiarbă se mai adaugă o folie de prospețime și se pune în apă fierbinte pentru aproximativ 18-20 de minute. Eu am scos folia de prospețime și am folosit-o pe cea de aluminiu pentru a o da la cuptor. Indiferent de metoda aleasă se lasă aproximativ 20 de minute, flacără medie. În cuptor eu am pus-o pe raftul din mijloc. Se taie in felii egale și se presoară cu mărar. Poftă bună!
















Labels: , , , , , , ,