Salată cu vinete crocante

Știai că vânăta este un fruct?  Asemnea roșiei, se bucură de o popularitate foarte mare printre legume, și nici nu este prea întâlnită în deserturi. Deși vara s-a cam dus, sunt sigură că încă vei mai găsi o vânătă prin piață sau magazin.
Vânăta absoarbe destul de mult ulei, așa ca dându-le prin combinația clasica de faină, ou, pesmet și prăjindu-le într-o cantitate considerabilă de ulei încins, previi să te trezești cu felii îmbibate de ulei.
Cât despre sos am găsit o super combinație:iaurt amestecat cu o lingură de maioneză și sweet chilli. Și un mic secret, pentru rezulatate cele mai bune încercați să folosiți un pesmet cât mai grosier. Eu am dat pâine uscată prin răzătoare.Eu zic să încerci rețeta de mai jos.


Pentru tine și un prieten ai nevoie :

  • 1 vânătă medie (sau chiar mică)
  • rucola
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 1 ou 
  • 3 linguri de pesmet
  • 50gr brânză Cheddar maturat (sau cașcaval, pecorino, parmezan etc)
  • ulei pentru prăjit
  • iaurt, maioneză 
  • sweet chilli
  • sare, piper


  1. Se ia vănăta și se taie felii cam de 1 cm. Feliile se taie în patru. Se pun într-un castron cu un pic de sare și se lasă cam 10 minute,
  2. Se trec feliile prin faină, ou și pesmet și se prăjesc în baie de ulei până când devin aurii. La foc mediu. 
  3. Se pun pe un servețel de hârtie penru a absorbi excesul de ulei. Se pun apoi pe un pat de rucola cu felii subțire de brânză.
  4. În două linguri de iaurt amestecă una de maioneză și alături de sweet chilli o să ai o combinatie super! Poftă bună! 


NewerStories OlderStories Home

0 comments:

Post a Comment