Eu am folosit fasole "ochi negri", dar si cea alba micuță sau untoasă merge la fel de bine. Chiar și cea roșie.
Pentru 2-3 persoane (chiar 4 dacă este folosită ca garniturră) ai nevoie de:
- 1 conservă de fasole
- 2 roșii mari si coapte
- 1 castravete
- 1 ceapă roșie micuță
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingurită de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de cimbru uscat
- sare, piper
- Roșia se taie în jumătate, se scoate miezul și se taie în cuburi.
- Catravetele se taie în jumătate, se scot semințele și se taie de 2, 3 ori pe lungime după care se face cuburi.
- Ceapa se taie mărunt.
- Se scurg fasolele și se amestecă într-un bol împreună cu legumele tăiate. ulei, zeamă de lămâie și cimbru. Se potrivește de sare si piper șiiiii poftă bună să aveți.