Orez prăjit cu bacon

Face parte tot din categoria rețetelor cu care te poți juca Totul depinde de ce ai prin frigider. Uite, de exemplu eu nu aveam nici o legumă proaspătă, înafară de occeapă verde uitată, un morcov pe jumate uscat și usturoi. Și bacon, dacă ești una din acele persoane care merg pe principiul "procul este cea mai buna legumă".
Știi ce face orezul prăjit atât de bun? Unt și usturoi. Cât încape din amândouă!


Ah și încă un secret.. cu cât orezul este mai vechi cu atât se prăjește mai bine. Muuullttt mai bine. Deci dacă ai mâncat orez simplu fiert la cină, peste o zi va fi numai bun pentru rețeta asta. Cât despre tipul de orez, recomand orez cu bob lung. Il pui în apă multă cu puțină sare, îl fierbi 10-15 minute și apoi îl strecori. Lasă-l bine la scurs, cu cat este mai rece cu atât se va prăji mai bine. 

Pentru un cuplu ai nevoie de:
  • 1 cană de orez cu bob lung 
  • 6 felii subțiri de bacon
  • 1 pumn de mazăre congelată
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1ou
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • praf de chili 
  • 50 grame de unt
  • sare, piper
  1. Orezul se fierbe. Ai mai sus câteva sugestii.
  2. Oul se bate și se prăjește în puțin unt amestecând viguros până când se face bucățele mici. 
  3. Într-o tigaie se taie și se prăjesc feliuțele de bacon. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt împreună cu mazărea congelată și morcovul tăiat fâșii.
  4. Se amestecă timp de două, trei minute. 
  5. Se adaugă ghimbirul măcinat, chilli, ceapa taiată și cățeii de usturoi pisați. 
  6. Se amestecă un minut și se adaugă orezul, oul și untul. Se amestecă viguros și se potrivește de sare și piper. Poftă bună să aveți!




NewerStories OlderStories Home

0 comments:

Post a Comment